An Interview with Harry Woo, Managing Director at Panduit, Asia Pacific Theater

7th December 2018 | By Mouseworld Now Correspondent |

Our focused approach to strategy and execution will enable us to build Panduit into a more sustainable business, bringing better return to customers, shareholders, employees and partners.”

Harry Woo, Managing Director at Panduit, Asia Pacific Theater

Harry Woo, Managing Director at Panduit, Asia Pacific Theater

Harry Woo, Managing Director at Panduit, Asia Pacific Theater

Panduit’s Managing Director for the Asia Pacific Theater, Harry Woo  is a leader who dons many hats. Apart from executing the company’s business strategy by example in terms of Sales and all of the functional areas in-theater including human resources, marketing and business operations, which encompasses planning and operations, enterprise client support, credit, customer service, pricing, finance and IT, Harry is also a member of Panduit’s Executive Leadership Team.
After joining Panduit in 2011 as Vice President of Sales for the Asia Pacific Theater, Harry had been instrumental in the successful launch of the “One Team, One Mission” campaign that united employees in Asia Pacific around the Theater’s sales goals and objectives.
Prior to his stint at Panduit, Harry had taken charge as General Manager at Siemens Building Technologies in Shanghai. Before joining Panduit, he served as Business Unit General Manager for Siemens China where he led the Security Solutions & Fire Solutions Business Unit.
A Global BT Top Gold awardee for outstanding business achievement in 2008-2009, Harry is a distinguished leader in the IT industry.  He holds a B. Tech degree in electrical and electronics engineering from Boston University.
Mouseworld Now had caught up with the maverick leader at the recently concluded Solution City Conference at The Taj Mahal Hotel in New Delhi, India, on 20 November 2018. In an exclusive interview to this IT monthly, Harry bares open his business priorities, vision, strategy and commitments for the Indian market. Edited Excerpts…

Q 1. Given the kind of infrastructural bottlenecks India suffers at present, how can Panduit help to address its infrastructural challenges?

Ans: While we cannot resolve all aspect of the infrastructure bottlenecks situation in India, it is evident that speed and timely execution of projects are key. At Panduit, we have the expertise in working on large-scale infrastructure projects as well as mission-critical products to increase efficiency of deployment from network to electrical installations. We believe that execution capability remains one of the key challenges in India’s infrastructure projects and that is why we find it important to invest into trainings and certifications, both online and hands-on workshops, for our partner network which comprises of system integrators, contractors and installers.

Q. 2. What’s your market strategy in India?

Ans: To be at zero distance to customers on our selected business segments. We achieve that through our partner ecosystem. From joint development of solutions to best-in-class installation, we work through and with our partner ecosystem to provide services that span the project lifecycle, from planning and design to delivery, deployment, maintenance and operation.

Q. 3. Do you have any sort of collaboration with Indian PSUs? If not, any plans for the same in the future?

Ans:  No collaborations at this point and nothing is planned so far.

Q. 4. Please brief us about your partnerships in India.

Ans:  Globally, we work with strategic alliances such as Cisco Systems and Rockwell Automation to provide leading-edge solutions that meet the unique needs and challenges of our mutual customers. That is also why Cisco Systems (India) was also one of the panel speakers at the Solution City Conference in New Delhi.

Q. 5. What kind of distribution network does Panduit have at its command?

Ans:  India is a big country and within certain segments that we have identified for India market, we have 9 major distributors with more than 70 sales offices. As mentioned in earlier question, we see the importance in sharing our knowledge and certifying the system integrators, contractors and installers to achieve best-in-class installations and in this area, there is still room for expansion.

Q. 6. As an investor, do you have any immediate plans for investment in India?

Ans: Our immediate plan is to continue to expand our team and partner network. We will also be investing into our marketing effort to continue to strengthen our brand positioning in India.

Q. 7. Where does India stand in your Asia-Pacific brand strategy?

Ans: Our vision is to become the leading global infrastructure solution provider within the targeted verticals and geographies. India being one of the fastest growing large economy right now is the perfect platform for us, Panduit to demonstrate our unique experience acro his a wide spectrum of industries to offer a full range of strategic capabilities.   As we expand our business into emerging markets, we are also expanding our mid-tier product range. Our Netkey data network product range is currently available in India and soon we will also be introducing our Stronghold electrical cabling products range.

Q.8. What differentiates you as a brand from competition? What is your brand philosophy?

Ans:  We offer the most comprehensive product line in the industry, and we leverage and apply the latest technologies to manufacture solutions that create competitive advantages for our customers. Panduit has always been known its commitment to quality and that is why customers always look upon us as the preferred choice for mission-critical applications. At Panduit, we value our Partner Ecosystem. Our customers need the technical support they can rely on 24/7 and it is only through this partner ecosystem that we can achieve our zero distance to customers objective.

Leave your comment

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:

Mouseworldnow Videos
  • r chandrashekhar president nasscom
  • Anant Maheshwari, President, Microsoft India
  • Suresh_Vaswani-220 by 220

Channel News

  • RP tech India Successfully Conducts Touching Everyone’s Life 2018 more...
  • iValue Appointed Distributor for Arcserve’s Hybrid Cloud Data Protection Solutions more...
  • iValue Registers Impressive growth of 70% in FY2017-18 more...
  • NetRack Showcases iRack Block at DCD Bangalore more...
  • Capillary Technologies to help boost Bata’s Omnichannel CRM strategies in Southeast Asia more...
Subscribe via email

Enter your email address:

QUESTION HOUR
What does the mouse ask?

Will the spurt in online video advertisement steal the twinkle from the TV ad platform?

View Results

Loading ... Loading ...
Newsletter Registration